Roefeldag 2023 (woensdag 18 oktober)

Roefeldag Limmen brengt 150 kinderen op bezoek bij Lokale bedrijven

Woensdag 18 oktober – Vandaag namen 150 kinderen van de basisscholen de Kerkuil en Kleurenorkest in Limmen deel aan de jaarlijkse Roefeldag. Tijdens dit leerzame evenement kregen de kinderen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van verschillende lokale bedrijven.

Het doel van de Roefeldag is om kinderen uit groepen 7 en 8 in contact te brengen met het bedrijfsleven en hen beter begrip te geven van de verschillende beroepen en sectoren. Dit jaar opende meer dan 10 bedrijven in Limmen hun deuren voor de nieuwsgierige bezoekers.

Kinderen werden verdeeld in kleine groepen en kregen de mogelijkheid om vragen te stellen, praktische ervaring op te doen en te leren over diverse beroepen, variërend van detailhandel tot hulpdiensten.
Ook dit jaar was de Roefeldag een groot succes dankzij de enthousiaste deelname van de bedrijven en nieuwsgierigheid van de kinderen. Lokale ondernemers en medewerkers delen hun kennis voor de volgende generatie, wat inspirerend was voor zowel de kinderen als de begeleiders van de groepen.

De Roefeldag werd mogelijk gemaakt door de inzet van de begeleiders, scholen, fotograaf en natuurlijk de bedrijven die gezamenlijk de waarde van educatie en gemeenschapsbetrokkenheid onderstrepen.
Daarom willen wij, Conquista (Welzijn Castricum), de bedrijven: Slagerij Snel, Nuyens Tuincentrum, de Brandweer, Brouwerij Dampegheest, GP Groot, Huis van Binnen, Dirk van der Steen, Broekhuis Fietsen, de Politie, Camping en Boerderij de Westert, bedanken voor hun tijd en inzet!

foto’s roefeldag 2023