Roefeldag 2021

Op 13 oktober 2021 heeft Roefeldag plaatsgevonden in Limmen, in samenwerking met het jongerenwerk van Stichting Welzijn Castricum, basisscholen de Kerkuil en het Kleurenorkest en lokale ondernemers en hulpdiensten.

Roefelen is een Belgische uitdrukking voor het snuffelen bij bedrijven. Er bestaat een landelijk Roefelcomité en Conquista heeft in 2017 het voortouw genomen om dit initiatief vorm te geven in Limmen. De kinderen krijgen bij verschillende bedrijven en hulpdiensten een kijkje achter de schermen.
Afgelopen Roefeldag werd er extra genoten door de kinderen van groep 7&8, doordat Roefeldag in het voorgaande jaar vanwege de corona maatregelen niet door kon gaan. De kinderen hebben onder andere benoemd;

‘Vandaag waren we bij Jacob Hooy, dat was erg leerzaam want we mochten ruiken aan kruiden. We zagen hoe het vermengd en verpakt werd. We moesten een haarnetje op anders kwamen onze haren in de kruiden. Ook hadden ze crème en middeltjes in het magazijn. Na afloop kregen we snoepjes en crème. Het was erg leuk’.

‘Vandaag waren we bij Rietveld. Een makelaar die verkoopt huizen en helpt mensen met een huis kopen. Ze vertelden veel en lieten filmpjes zien en wij moesten zeggen of de makelaar het goed deed of niet. We kregen limonade en spekjes en een meetlint voor mee naar huis. Het was een gezellige dag’.

‘Ik ben bij de brandweer geweest dat was heel cool. Ze hebben ons van alles laten zien in de kazerne; zoals hoe zwaar het pak is en wat het werk allemaal inhoud. We zijn ook in de brandweerwagen geweest en we kregen een sleutelhanger en memory.’

De kinderen hebben ontzettend genoten, ze zijn dit jaar naar twee bedrijven geweest en willen volgend jaar zelfs naar drie bedrijven.
Het jongerenwerk in Limmen, Conquista, wilt dan ook de volgende bedrijven bedanken voor hun inzet:

Huis van binnen Kerkweg 2, 1906AW Limmen,
Rietveld Makelaars De Drie Linden 1, 1906EM Limmen,
Nuyens tuin en groenshop Uitgeesterweg 1B, 1906NW Limmen,
Albert Heijn Vuurbaak 1, 1906BS Limmen,
Jacob Hooij Rijksweg 119, 1906BG Limmen,
G&W Drogisterij Aker Kerkweg 16, 1906AW,
Brandweer Rijksweg 51, 1906BD Limmen
Autobedrijf Dirk van der Steen Rijksweg 141, 1906BG Limmen,
ACC Service Limmen Rijksweg 49-B, 1906BD Limmen,
Boerderij en Minicamping ‘De Westert’ Rijksweg 1, 1906BC Limmen.
Zonder de bedrijven is Roefeldag niet mogelijk. Het jongerenwerk in Limmen hoopt wederom op een mooie samenwerking tijdens Roefeldag 2022!

Roefeldag 1

Roefeldag 2

Roefeldag 3

Roefeldag 4

Roefeldag 5

Roefeldag 6

Roefeldag 7